Rengetegen látogattak ki a hétvégén a Formula 1 Magyar Nagydíjra – az óriási nézőszám a mi kameráinkon is érzékelhető volt

A hétvégén rendezték meg a Hungaroringen a 37. Formula 1 Magyar Nagydíjat, melyre 290 ezren látogattak ki. Az idén különösen izgalmasan alakuló száguldó cirkusz magyar versenyére a világ minden tájáról érkeztek Forma 1-es rajongók.

Azt, hogy a látogatók közül milyen sokan érkeztek autóval a versenyre, a mi kameráink is érzékelték. Az M3-as autópálya főváros és Mogyoród közötti szakaszán a verseny hétvégéjén, péntektől vasárnapig a forgalom közel 24%-kal nőtt az azt megelőző négy hétvége átlagához képest, több mint 111 ezer jármű áthaladását jelezte rendszerünk a Vásárosnamény felé vezető pályaoldalon.

Az autózók 81%-a magyar felségjelű gépjárművel közlekedett, de sokan érkeztek német, román, szlovák, osztrák, lengyel és cseh rendszámú autóval is.

A borongós időben zajló futam a különböző taktikai döntéseknek köszönhetően mindvégig izgalmakkal teli volt, ezúton is gratulálunk a 10. rajtrácsról induló Max Verstappennek az első Magyar Nagydíj győzelméhez!