Céginformáció

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy útdíjfizetési szolgáltatásainkat a magyarországi közutakat használók magas színvonalúnak és hasznosnak tartsák. Innovatív megoldásainkkal járuljunk hozzá az ország közlekedésének fejlesztéséhez, és ezáltal a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez, valamint érjünk el minél jobb pozíciókat és biztosítsuk a vezető szerepünket a régióban. 

Jövőképünk

Társaságunk az állami tulajdonú vállalatok között nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő szerepet betöltve, az útdíjszedési feladatokat magas szinten látja el. A fejlesztési források felhasználásával megvalósult, az UD rendszer infrastruktúráján ellátható újabb funkciók eredményeként pozíciónk stabil. Ennek révén egy sokoldalú, költséghatékony, eredményes, a magyar társadalom stratégiai céljait messzemenően támogató és fejlődni tudó rendszert üzemeltetünk. Kiválóságunkat visszaigazolják a felhasználók képviselőitől, és a szakmapolitikai köröktől érkező elismerések.

Tevékenységünket és technológiai rendszereinket úgy fejlesztjük, hogy alkalmas legyen újabb integrálható szolgáltatások nyújtására. A saját értékesítési és ellenőrzési hálózatunkban a költséghatékonyságra törekvés mellett a közönségkapcsolataink magas szintjét fenntartjuk, illetve folyamatosan fejlesztjük.

Társaságunknál alapértéknek tekintjük az innovációt, melynek érdekében élenjáró információtechnológiai megoldásokat alkalmazunk, továbbá az ügyfélközpontúságot, amelyet magas színvonalú csapatmunkával, megbízható alvállalkozókkal, nyílt külső és belső kommunikációval biztosítunk. Legfőbb értékünk a felkészült, motivált szakember, aki jó vezetéssel sikert ér el.

Az ÁAK Zrt. 2013. november 1-jétől Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. néven folytatja tovább tevékenységét

2013. november 1-től a Kormány 1600/2013. (IX. 3.) határozat alapján, a közútkezelői feladatok átadásáról szóló 2013. évi CLXVI. törvény értelmében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. átvette az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közútkezelői tevékenységét. Az üzletág átadás eredményeként az ÁAK Zrt. neve és tevékenységi köre 2013. november 1-től megváltozik. Ennek értelmében az ÁAK Zrt. a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetői és fenntartási tevékenységét a közútkezelői tevékenység ellátásának biztosításához szükséges eszközökkel, vagyonnal és munkavállalókkal együtt az MK Zrt. részére ingyenes üzletágátadás keretében átadta. Az ÁAK Zrt. a feladatátadást követően az országos gyorsforgalmi- és főutakra vonatkozóan az E-matrica rendszerben díjszedési-, pótdíjazási-, és díjellenőrzési-, valamint az E-útdíj rendszerben díjszedési-, egyetemes útdíjszolgáltatói-, és díjellenőrzés-támogatói tevékenységet végez. Az ÁAK Zrt. 2013. november 1-jétől Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. néven folytatja tovább tevékenységét.

Amennyiben aktuális közlekedés útinformációkkal, útállapotokkal, webkamerákkal, közlekedési térképekkel vagy útvonaltervezéssel kapcsolatos információkat keres, kérjük forduljon az Útinformhoz a 06-1-336-24-00 telefonszámon vagy tájékozódjon a www.utinform.hu weboldalon!

Amennyiben közútkezelői hozzájárulásokkal, útvonal-engedélyekkel, közúti pályázati felhívásokkal, forgalomszámlálási adatokkal, műszaki jogszabályi előírásokkal kapcsolatos információkat keres, kérjük forduljon a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez a 06-1-819-90-00 telefonszámon vagy tájékozódjon a www.kozut.hu weboldalon.

Az e-matrica és e-útdíj rendszer díjköteles úthálózatról az Úthálózat menüpont alatt tájékozódhat.