A NÚSZ Zrt.-nél is aláírták a hároméves bérmegállapodást

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-nél (NÚSZ Zrt.) 2021. június 30-án aláírták a 2021-2023 gazdasági évekre vonatkozó alapbérfejlesztésről szóló megállapodást.

A NÚSZ Zrt. és a Közúti Dolgozók Szakszervezetéhez (KIGDSZ) tartozó Állami Autópálya Kezelők Alapszervezete között létrejött megegyezés értelmében 2023-ig összesen 15 százalékkal emelkedik a NÚSZ Zrt. munkavállalóinak alapbére. Az átlagos alapbérfejlesztés mértéke az idei évre július 1-től 4 százalék, 2022. évre 7, 2023-ra pedig további 4 százalék.

„Egy több éves és előre tervezhető bérrendezés képes hozzájárulni a szakképzett munkaerő megőrzéséhez, amely nélkülözhetetlen az útdíjbeszedési feladatok esetében is. Az állami szektorban végrehajtásra kerülő béremelés emellett segíti a kormányzatnak a gazdaság sikeres újraindítását megvalósító programját is.” – mondta dr. Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkára. 

"Társaságunk, ahogyan az összes többi állami nagyvállalat is, az elmúlt másfél évben olyan kihívásokkal találta magát szembe, amilyenekre eddig még nem volt példa. Ennek ellenére kiálltuk a próbát: amellett, hogy biztosítani tudtuk a folyamatos üzemszerű működést, a munkahelyeket is sikerült megőriznünk a pandémiás helyzetben is. Ez az eredmény munkavállalóink érdeme, és nagy örömünkre szolgál, hogy ezt az áldozatos munkát a magyar kormány is elismeri." - említette Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

A bérfejlesztést az tette lehetővé, hogy kormány elfogadta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a legnagyobb közszolgáltató állami vállalatok bérfejlesztésére vonatkozó javaslatát, amelynek értelmében 2021. július 1-től hároméves bérmegállapodás keretében összesen 15 százalékkal emelkedik az egyes állami tulajdonú vállalatoknál dolgozók alapbére.

A bérfejlesztés célja, hogy javítsa az állami tulajdonú társaságok versenyképességét a munkaerőpiacon, hozzájárulva ezzel a gazdaság újraindításához.